Workwear Off-duty Personal Protective Equipment Footwear

Manager Accounting & Reporting

Als Manager Accounting & Reporting ben je actief geïnteresseerd in het verder uitbouwen van de afdeling Accounting & Reporting en voel je je thuis in een dynamische handelsorganisatie. Ook focus je je graag op de professionalisering van processen en procedures. Je bent verantwoordelijk voor de financiële administratie van al onze juridische entiteiten. Daarnaast zie je het als een uitdaging om een actieve bijdrage te leveren aan de groei van de organisatie en ben je betrokken bij de verdere integratie van CSRD reporting. Frequent heb je financiële overleggen met de directie en leidinggevenden, waarbij je hen informeert en adviseert over de doelstellingen. Je rapporteert aan de CFO.

Taken en verantwoordelijkheden:
✔ Beheren, bewaken en aansturen van de financiële administratie;
✔ Coaching van het finance team (7 FTE);
✔ Verdere integratie van onze finance processen met de business;
✔ Verdere professionalisering van processen en procedures mede door middel van digitalisering en optimalisatie van het ERP systeem;
✔ Het genereren en beheren van (business)kengetallen en KPI’s ten behoeve van sturing op operationele en strategische doelstellingen;
✔ Consolidatie van alle juridische entiteiten, rapportage aan het hoofdkantoor in Nederland;
✔ Opstellen en bewaken van de jaarbegroting;
✔ Coördinatie en doorontwikkeling van maand- en jaarrapportages;
✔ Oppakken van complexe financiële vraagstukken;
✔ Coördinatie en begeleiding van de accountantscontrole en overige externe rapportage verplichtingen;
✔ Het opzetten en uitrollen van interne controlesystemen;
✔ Contacten onderhouden met partijen als de belastingdienst, fiscalist, accountant, het CBS etc.

Wat verwachten wij van jou?
Je bent een ‘meewerkend voorman/voorvrouw’  en in staat om je team inhoudelijk aan te sturen en te laten ontwikkelen. Lead by exemple en troubleshooting zijn jou niet vreemd. Je hebt een afgeronde opleiding op HBO+/WO niveau in de richting accountancy, finance of control. Je bent nauwkeurig, proactief, ondernemend en een echte teamplayer. Daarnaast beschik je onder andere over:

✔ Minimaal 10 jaar relevante werkervaring;
✔ Minimaal 5 jaar ervaring als leidinggevende in een soortgelijke functie;
✔ Ervaring met het sluiten van administraties en het opleveren van managementrapportages;
✔ Kennis van relevante regelgeving (Dutch GAAP) en ervaring met accountantscontroles;
✔ Uitstekende ervaring met het volledige MS Office-pakket, met name Excel;
✔ Ervaring met ERP systemen, Exact Globe is een pré;
✔ Analytische en coachende vaardigheden;
✔ Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, in woord en geschrift; ✔ Affiniteit met ondernemers en het ondernemerschap.

Wat kunnen wij jou bieden?
Een boeiende functie binnen een dynamische en ambitieuze organisatie, waarin je de gelegenheid krijgt jezelf te ontwikkelen. Tegenover jouw inzet bieden wij prima primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals: een marktconform salaris, 25 vakantiedagen, een uitstekende pensioenregeling en gratis sportgelegenheid.

Zie jij jezelf als een echte financiele aanpakker? Ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging? Stuur dan jouw CV en motivatiebrief naar HR@scandiagear.com. Bij vragen over de functie en/of de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Shalini Sowikromo: 0181-745156

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Scandia Gear recruits employees through its Human Resources Department, not through third parties. Recruiters and recruitment agencies are asked not to send CVs to anyone at Scandia Gear to note that Scandia Gear is not responsible for charges related to unsolicited CVs.